Онлајн ресурси

Подолу се наведени онлајн ресурси за кои сметаме дека може да бидат интересни или корисни за вас. Иако ги вложуваме сите напори да се осигураме дека овие врски се точни, актуелни и релевантни, Oakleigh School не може да ја преземе одговорноста за страниците што ги одржуваат надворешни добавувачи.

Ако имате било какви предлози за веб-сајтови кои сте ги нашол корисни, ве молиме да ги известите.

Пристапете на YouTube е достапен интерфејс за корисниците на помошни технологии за независно да ги репродуцираат видеата на YouTube. Високо препорачливо од Иан Бин.

Посетете го пристапот на YouTube

Барате бесплатни, забавни игри и активности за бебиња, мали деца и мали деца? CBeebies е дом на забавни и едукативни игри за деца кои играат и учат во исто време

Посетете CBeebies

Директориум на алатки за учење 2017. Преку алатки 2,000 за учење и работа во образованието и на работното место. Веб-страницата беше основана од страна на Џејн Харт како слободен ресурсен сајт за користење на новите технологии за учење и перформанси. Таа сега стана една од најпосетуваните веб-сајтови за учење во светот.

Посетете C4LPT

Поврзување е прекрасен бесплатен ресурс за создавање на визуелни поддржувачи. Изберете ја големината на мрежата, додадете слики кои вклучуваат симболи на букмејкери или ваши сопствени фотографии. Печатете ги и исечете ги! Одличен ресурс за родителите кои сакаат да користат визуелна поддршка и дома.

Посетете ја поврзливоста

на Бела соба има голем број на интерактивни ресурси за учениците со тешки и длабоки тешкотии во учењето. Иако насочването на интерактивни whiteboards повеќето ресурси се подеднакво корисни на работната површина.

Овој нов дел, објавен на веб-сајтот на EQUALS од септември, 2017 содржи многу бесплатни образовни ресурси.

Посетете еднакво - соба со бела табла

ПомошKidzLearn е збирка на софтвер за мали деца и оние со потешкотии во учењето да играат онлајн. Софтверот е поделен на пет дела: Рани години, игри и квизови, приказни и песни, Креативна игра и Дознајте за.

Посетете HelpKidzLearn

Ричард Хирвуд од Обука за Hirstwood создаде страница за идеи за iPad. Вклучени се iPad модулите за обука кои можете само да го притиснете и да работите на вашиот пат низ видеата и текстот. Има околу 7 часа на обука и сите негови бесплатни за сега, па добро е да се провери додека е сè уште достапна.

Посетете ја обуката Hirstwood

Веб-страницата на Иан Бин, поранешен наставник и координатор за ИКТ во Приори Вудс школа, менаџер за консултантски услуги и обука за Инклузивна технологија, сега независен консултант за ИКТ за ИКТ и специјалист за користење на ИКТ и помошна технологија за поддршка на учениците од сите возрасти со тешки и сложени дополнителни потреби.

Посетете Иан Бин онлајн

Инклузивен Лондон веб-страница е ресурс за наоѓање пристапни локации и активности низ главниот град. Ова вклучува паркови и места за одмор, ресторани, тоалети, па дури и банки и пошти. Можете да ја купите апликацијата iPad / Smartphone од iTunes.

Посетете инклузивен Лондон

Колеџи беше создаден во 2002 од Панч Робинсон и неговиот пријател Курт Домермут, за своите деца. Во тоа време, сите игри за мали деца на интернет барале играчот да го користи глувчето за да го контролира дејството. Така тие тргнаа со една цел: да создадат низа игри што дури и најмладиот член на семејството лесно би можеле да играат. Ќе најдете едукативни игри, забавни активности за да го стимулирате вашето бебе, дете или предучилишно дете и да го започнете процесот на учење.

Посетете колеги

MERU (Медицински Инженеринг ресурси единица) нудат индивидуална дизајн и производство услуга на производи за попреченост за млади лица со посебни потреби, кога ниеден друг производ не постои за да ги задоволат нивните потреби. Тие можат да направат модификации на постојните производи за попреченост и да ја поправаат оштетената опрема, како и дизајнирање и производство на нови и сложени предмети.

Посетете MERU

на NSPCC се здружи со O2 да им помогнете на децата да бидат безбедни кога користат интернет, социјални мрежи, апликации, игри и пошироко. Без разлика дали сакате да поставите родителски контроли, да ги прилагодите подесувањата за приватност или да добиете совет за социјалните мрежи, експертите од бесплатната O2 и NSPCC линија за помош ќе помогнат. Повикај ги на 0808 800 5002.

Посетете NSPCC и O2 - чувајте ги децата безбедно на интернет

на sen / iict директориумот е формирана за да се соберат информации и ресурси кои ги опкружуваат посебните потреби. Наставниците и родителите може да наведат корисни веб-страници и онлајн ресурси. Компаниите можат да ги достават и своите производи, како што се софтвер, хардвер и опрема, заедно со работни места и настани кои можат да ве интересираат.

Посетете го SEN ICT Directory

Специјален свет од Инклузивна технологија е БЕСПЛАТНА онлајн сервис за да ги задржи оние кои се вклучени во дефектологијата низ светот во контакт со најновите вести, настани, настани и информации.

Посетете го специјалниот свет

At Тејт Деца играјте бесплатни уметнички игри и забавни квизови, наоѓајте уметнички активности, читајте за уметниците и споделувајте ја вашата уметност. Најдобра уметничка веб-страница за деца.

Посетете Тејт Деца

Предавање идеи има илјадници бесплатни идеи, активности и ресурси кои можете да ги користите во вашата училница или дури дома.

Посетете идеи за учење